a-ha: Hunting High and Low (1985)

Portada de Hunting High And Low dels noruecs a-ha

Què hem de fer perquè el jovent escolti els clàssics? L’estiu del 2020, The Weeknd ho petava amb Blinding Lights, que els més vells del llogaret vam identificar al moment amb el Take on Me dels noruecs a-ha.

Voleu dir que m’he passat anomenant clàssics els a-ha? Sincerament crec que no, avui, abril 2021, gairebé fa 40 anys (37) que van treure aquell celebèrrim single, inclòs en aquest bon disc, Hunting High and Low, àlbum de debut dels de Morten Harket. Amb un videoclip dirigit per Steve Barron, un especialista que trencaria totes les espectatives amb aquest clip que barreja dibuixos i imatges reals, suposo que tots sabeu de quin parlo, ja que va ser un habitual de la MTV.

A part d’aquest bon tema en trobem d’altres, com el que obre la segona cara del disc, The sun always shine on T.V. que demostra la gran capacitat compositiva de Pål Waaktaar, guitarrista del grup.

L’àlbum destil·la l’essència de l’època, ampliant la llista de New Romantics i recordant altres bandes pioneres del gènere com China Crisis, Pet Shop Boys, Ultravox i Duran Duran, i és un bon recull de cançons, bones composicions, ben produïdes per l’època amb el peculiar so de l’oboè a Living a Boy’s Adventure Tale, peculiar instrument que ja els China Crisis havien utilitzat en el seu brillant Working With Fire and Steel de l’any anterior.

Deixa un comentari

Filed under 1984, 1985

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s