The Cars: Heartbeat City (1984)

The Cars es van formar a Boston a mitjans dels 70, quan Ric Ocasek i Benjamin Orr van decidir que aquella era una bona ciutat per muntar una banda, l’un venia de Baltimore, l’altre de Cleveland i després d’intentar-ho amb diferents noms i formacions van aconseguir que, ja sota el nom de The Cars el segell Elektra els fitxés.

Es van desmarcar de seguida de l’onada punk que invadia el món anglosaxó i van ser dels que van dur la música pop cap a l’anomenada New Wave.

Aquest és el cinquè disc de la seva discografia de set. La seva discografia és impecable, coherent i amb cançons mítiques, com You Might Think, Touch and Go (amb l’estrofa més estranya del pop), Hello Again o You are the Girl.

Aquest disc agafava la banda en un moment de gran popularitat, ja que el seu anterior àlbum havia arribat a posar un parell de singles al Top 10 americà, això va permetre que d’aquest disc se n’extraguessin 6 singles,  tots amb el seu videoclip, amb la despesa que això suposava per la discogràfica. El vídeo de Hello Again el va dirigir Andy Warhol que també hi apareix.

Tan Benjamin Orr com Ric Ocasek cantaven com a veus principals en diferents cançons amb timbres molt característics, sobretot Ric Ocasek, que tenia una veu i un estil proper a David Byrne (Talking Heads) o Tom Verlaine (Television).

The Cars són una banda a escoltar, però sense prejudicis, ja que tenen un so molt dels anys vuitanta, caixa de ritme i algun baix sintetitzat, però contenen tota l’essència del pop. No deixeu de sentir Heartbeat City, la cançó que dona nom al disc, és per mi una de les millors de l’àlbum.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s