The Art of Noise: In Visible Silence (1986)

Primer dia de les vacances de Nadal, he posat al plat aquest disc de música electrònica-experimental de mitjans dels vuitanta, i els meus fills m’han demanat vàries vegades que el tregui… “Papa, treu això, que és molt raro”

La veritat és que és molt raro.

A mitjans dels vuitanta els samplers començaven a treure el cap, i aquest disc està fet majoritàriament amb samplers i és molt representatiu d’aquella època. De fet la banda estava formada per enginyers de so, productors i arranjadors, era una banda de laboratori, per això els seus discs sonaven a experimentació. Els samplers són uns aparells que enregistren qualsevol so per després reproduir-lo amb un teclat, permetent que el so original canvii de to, podent fer amb ell melodies.

Entre els membres fundadors de la banda destaca Trevor Horn, membre durant una època (Owner of a Lonely Heart) dels Yes, productor i membre dels Buggles de Video Killed the Radio Star i productor del magnífic Welcome to the Pleasuredome dels Frankie goes to Hollywood entre d’altres (Seal, Simple Minds, Paul McCartney…) Tot i que en aquest àlbum que ens ocupa, Horn no hi és, va deixar la banda l’any 1985 per tornar-hi l’any 1998.

El disc és instrumental i conté temes amb un tó jazzy, sempre desde la perspectiva de la música electrònica dels vuitanta, veus samplejades, bateries plàstiques i un timbre a max-mix a vegades irritant. Tot i que cal dir que aquestes produccions tenien molta més classe que els mega-mix horteres que ens administraven per via auricular en aquells temps.

Els Reis d'Orient contemplant el disc.

Els Reis d’Orient contemplant el disc.

És un bon disc, fet amb uns procediments passats de moda, però que vist en perspectiva, i coneixent els mitjans de l’època, és una obra d’artesania, i el mèrit és que soni tan bé com sona.

I en plan freak; la portada és un disseny de John Pasche, el creador dels icònics morros del logo dels The Rolling Stones.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under experimental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s