Eric Clapton: Slowhand (1977)

Produït per Glyn Johns, aquest disc no destaca per ser una obra mestra, però hi conté algunes cançons que han passat a la història del rock, Cocaine, versió d’un tema del gran J.J.Cale, i Wonderful Tonight, dedicada a Pattie Boyd, parella de Clapton després que aquest confessés al seu bon amic George Harrison, amb qui Boyd estava casada, que n’estava enamorat, lluny d’enfadar-se, Harrison va acceptar la situació. Aquesta musa va inspirar tres grans cançons, Something dels The Beatles, Layla de Derek and the Dominoes, i aquesta Wonderful Tonight.

El disc és d’aquests que passa agradablement, amb un so que està dins dels cànons de l’època, i amb bones cançons com Next Time You See Her, on Clapton llueix una disfonia digna d’un bon fumador bevedor de whiskey, o The Core, on Marcy Levy, corista, co-autora del tema, en canta vàries estrofes. El solo de saxo va a càrrec de Mel Collins, saxofonista habitual de King Crimson.

Slowhand: Una portada mítica

Slowhand: Una portada mítica

Tot i així tots els discs de Clapton d’aquesta època tenen el mateix sabor, tant No Reason to Cry, There’s One in Every Crowd, com Backless destil·len la mateixa aroma, tot i els diferents productors i el canvi d’estudi de gravació, Clapton anava en una clara direcció, agradar a les masses.

Aquest disc el vaig comprar amb catorze anys, captivat per les versions en directe del Wonderful Tonight que Clapton, juntament amb Mark Knopffler, oferien en els multitudinaris concerts benèfics tan de moda en aquella dècada dels 80.

El titol d’aquest disc, Slowhand, és el sobrenom amb que es coneix a Eric Clapton, i a la biografia de Clapton s’explica l’origen d’aquest nickname. Li va posar Giorgio Gomelsky, mànager dels Yardbirds, perquè Clapton utilitzava cordes molt primes i quan en trencava una en directe, i la canviava, aturant el show, la gent del públic solia aplaudir lentament, un tipus d’aplaudiment que els anglesos anomenen Slow Handclap, i d’aqui li va venir el SlowHand (Clapton).

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Música, Vinil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s