10 cc: Greatests Hits 1972-1978 (1979)

Tinc els discs ordenats per ordre alfabètic, i aquest és el primer de tots, abans de la A, els números.

És el classic disc que em vaig comprar per un tema, I’m not in Love, i em vaig comprar el grans èxits perquè no trobava l’elapé que contenia el disc… l’anomenat Original Soundtrack (1975), no soc molt partidari dels grans èxits, però crec que en el cas d’aquesta banda, amb això ja n’hi ha prou.

Greatests Hits 1972-1978

Són anglesos i eren una colla de compositors, multi-instrumentistes i productors que col·laboraven entre ells desde feia molts anys, fins que un dia van fer un tema que van creure que podia ser un èxit, el tema era Donna, una paròdia de la música doo-doo-a americana dels anys 50 que sembla tret del Burnt Weeny Sandwich o del Ruben and the Jets de Frank Zappa.

Després d’haver reescoltat el disc, després de molts anys, puc dir que cada cançó sembla ser un exercici d’estil, per exemple, The Dean and I sembla un tema dels Beach Boys, i cap dels temes té una estructura pop-rock convencional, tot és molt teatral, amb efectes sonors, falsets a les veus i cors multitudinaris. Les lletres són molt enginyoses, crítiques i burletes.

Llegint sobre la banda he sabut que del 1972 fins al 1976 hi va haver una primera formació, on hi havia Eric Stewart, Graham Gouldman, Kevin Godley i Lol Creme, que formaven dos equips de compositors, els dos primers més pop i els altres més experimentals. Quan exploraven els terrenys més experimentals fregaven un estil més opera rock, o més tipus musical de Broadway. I quan anaven per tesitures més pop, podien assemblar-se als primers Supertramp, o fins i tot a Billy Joel.

Aquí podeu escoltar The Things We Do For Love i The Wall Street Shuffle.

La portada d’aquest disc està creada pel meu estudi de disseny preferit Hipgnosis, creadors de les mítiques portades de Pink Floyd, Genesis o Led Zeppelin, i tot i que no és una de les millors feines que van fer, no està malament. Us recomano que feu un cop d’ull a aquesta pàgina web www.hipgnosiscovers.com on, de manera no oficial, hi ha recollides moltíssimes d’aquestes portades de discs creades per aquest estudi.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Discs, Música

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s