Franz Ferdinand: Right Thoughts, Right Words, Right Action (2013)

Quart àlbum d’aquesta banda escocesa, poden semblar pocs, ja que és una banda que va aparèixer amb el canvi de segle, l’any 2002, i d’això ja en fa pràcticament 12 anys. Després dels dos primers L.P., que vingueren pràcticament seguits,  (2004-2005) van trigar 4 anys en treure el tercer, Tonight: Franz Ferdinand (2009), i jo, que no soc seguidor acèrrim de la banda, els vaig perdre una mica la pista. Ara han trigat 4 anys més en treure el quart, i és un bon disc, que intenta ser continuista (com el Tata Martino), però és molt diferent dels seus predecessors (com el Tata Martino).

Són 35 minuts tallats en 10 temes que, una vegada més recorden a Blur, Kinks i Talking Heads, senyal que la banda no ha evolucionat, bona notícia, ja que si han trobat una fórmula que els funciona, rucs serien si la canviessin.

rtrwra

La crítica ha rebut l’àlbum amb els braços oberts, i ha fet ressenyes molt positives del llarga durada, NME li ha donat un 8/10, Mojo 4 estrelles, igual que Time Out. L’àlbum es va plantar al número 1 de la llista alternativa del Regne Unit, i al 6 de la llista absoluta.

És un disc optimista, com solen ser-ho tots els de Franz Ferdinand, amb aquell puntet de música de ball i pop que tenien els Talking Heads, clarament identificats en el tema Stand On The Horizon. Hi ha joietes pop com Bullet o Fresh Strawberries, la tornada de la qual et transporta de patac a finals dels anys seixanta.

És un disc sense artificis, sona súper natural, sense les trampes que estan tan de moda avui en dia, i que fan que les bandes no sonin igual en estudi que en directe. És un disc que segur que la banda podrà defensar tranquil·lament en directe, el 5 d’Abril del 2014 aterraran al St. Jordi Club de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s