Mine! La fí del món. (2012)

El dotze d’Octubre van aterrar els Mine! a Andorra. Feia cinc anys que els seguia de prop però per circumstàncies vàries no els havia pogut veure en directe. El Toni de la Fada Ignorant va tenir l’encert de dur-los a la seva sala, i es van complir totes les expectatives creades al llarg d’aquest lustre d’espera. Ja m’ho havien dit que eren bons en directe, però fins que no els veus no pots jutjar-ho, i així fou.

Tot i tocar en el petit escenari de la Fada Ignorant, van desenvolupar tot el seu poder, ja tocant com cantant les seves harmonies tan característiques. Ara em cal veure’ls en un escenari gran explotant tot el seu potencial, més que res per veure el Ricky amb baquetes, i no amb rods!!

Van presentar el seu nou LP, La fí del món, que he pogut escoltar repetides vegades el darrer mes, i per mi, després d’aquell incommensurable Villa Antonieta, és el millor que han fet.

Aquí el teniu en escolta gratuïta a través de bandcamp.

El disc conté 13 temassos, entre els meus preferits Hankibar, Núvol, que és el single i primer vídeo-clip extret del disc, però quan arribo al trio de cançons format per La Cançó que Sona de Fons, Dimoni i Aelita, em dono compte que estic escoltant la millor banda de Pop catalana de tots els temps, i lamento, com ja vaig fer quan vaig sentir Villa Antonieta fa 5 o 6 anys, que la industria sigui tan injusta amb els bons grups de música, i que per altra banda permeti triomfar a monitors de colònies amb un discutible nivell musical i amb unes lletres infantils suposadament divertides.

Els Mine! posen de manifest en aquest LP, que controlen com ningú les harmònies vocals, convertint-se per moments en uns Beach Boys melancolics de la mediterrània. Per altra banda, a nivell instrumental el seu so ha madurat des del Brindis pel Nen Androide; han aconseguit ser més concrets en les cançons, crec que ara tenen la fórmula, i si la mantenen aconseguiran entrar a l’Olimp del pop català.

20121227-151453.jpg

Anuncis

2 comentaris

Filed under Discs, Música

2 responses to “Mine! La fí del món. (2012)

  1. Me tengo que agenciar un cd de estos tipos

    • Vale la pena…
      Conociendo tus preferencias musicales te recomiendo con fervor su primer trabajo, en inglés, llamado Villa Antonieta, y que puedes escuchar free en BandCamp, o Spotify.

      Un abrazo, chef!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s