Midnight Oil: Earth and Sun and Moon (1993)

Midnight Oil: Més de 100 himnes

Quan a algú de la meva generació li parles de Midnight Oil normalment et respon: “-Sí, aquells de: How can we dance when our earth is turning, How do we sleep while our beds are burning…”, bé realment el que fan és taral·lejar aquesta part de la cançó, ja que cap d’ells sap que cony diu la lletra. Aquest hit va irrompre en les llistes de mig món i va ser la cançó que els va obrir la porta al món, a partir d’aquell disc, Diesel and Dust, 6è disc de la banda i editat ara fa 25 anys, els Oils entraren a les llistes internacionals sempre que editaven un disc.

Midnight Oil és una d’aquelles bandes de les quals em comprava el disc sense escoltar-lo prèviament, sense cap dubte que m’agradaria, això només ho feia amb un parell de bandes, els Oils, fins que van deixar d’editar discs l’any 2002 i amb els Pearl Jam, amb els que encara ho faig. Sabia que no em defraudarien.

El que més m’agrada dels australians Midnight Oil és la seva capacitat de crear himnes. Cada tornada de cada cançó que composen té l’esperit d’himne, les melodies estan pensades per què el públic o l’oient es deixi la gargamella cridant les contagioses cantarelles.

Aquesta banda es va formar l’any 1976, en plè auge de la New Wave, i com a habitants d’una àrea d’influència britànica, encara que a l’altra banda del món, en els seus primers discs es nota aquesta tendència i els seus discs sonen a Joe Jackson, a The Police i a d’altres bandes coetànies.

Tenen editats 11 àlbums d’estudi i uns quants en directe i diversos recopilatòris, i tots van en la mateixa direcció ideològica, l’ecologia; es van convertir en una banda reivindicativa a favor del medi ambient, aquesta passió per la conservació del planeta, va ser la que també va portar a la banda a dissoldre’s, i és que el seu cantant, Peter Garret, va entrar al ministeri de medi ambient l’any 2004, per convertir-se en ministre d’aquesta cartera l’any 2007 com a membre del Partit Laborista d’Austràlia.

Alguns discs dels Oils

El disc que us vull destacar d’aquesta gran banda és Earth and Sun and Moon (1993), un dels que més he escoltat, perquè soc incapaç de decidir quin és el millor de la seva discografia.

La banda de Peter Garret, Jim Moginie, Rob Hirst, Martin Rotsey i Bones Hillman aconsegueixen en aquest disc ajuntar una bona colla d’himnes per així fer créixer la seva col·lecció d’himnes. No us perdeu el segon tema del disc My Country, i digueu-me si no se us enganxa la tornada.

Escolta en aquest reproductor Earth and Sun and Moon dels Midnight Oil.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Discs, Earth and Sun and Moon, Midnight Oil

2 responses to “Midnight Oil: Earth and Sun and Moon (1993)

  1. Gràcies per recuperar-los. Fantàstica banda que ha quedat en l’oblit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s