Danny Elfman + Prince: Batman (1989)

Aquest estiu han estrenat una nova pel·lícula de la saga Batman: The Dark Knight Rises, i això m’ha fet pensar en aquella que Tim Burton va estrenar l’any 1989, amb Michael Keaton fent de venjador milionari introvertit i un magistral Jack Nicholson fent de Joker. La banda sonora, com no podia ser d’una altra manera, va ser composada per Danny Elfman, parella artística de Burton en totes les pel·lícules del director, tret de Ed Wood i Sweeney Todd (segons sembla, la intensitat requerida en el procés creatiu de Nightmare Before Christmas, pel·lícula pràcticament musical, va malmetre la relació entre els dos, que es va recuperar per fer Mars Attack).

La banda sonora d’Elfman és espectacular, perquè lluny de fer una banda sonora tipus John Williams, èpica i festiva va fer una banda sonora fosca, digna d’un personatge que ve de les tenebres, però al mateix temps emotiva, com un Súper-Heroi mereix.

Paral·lelament a la banda sonora la discogràfica Warner va publicar, com és habitual en les pel·lícules comercials, un disc de cançons pop inspirades en el film, i que fins i tot hi poden aparèixer. Aquests discs solen ser recopilacions de diferents artistes, però en aquest cas Warner va voler apostar pel seu artista exclusiu, i Prince va aprofitar per fer un disc completament nou, acompanyat de Sheena Easton en un dels temes (The arms of Orion). Prince toca tots els instruments del disc, tret dels corns que hi ha en algun dels temes.En el disc inclou alguns diàlegs de la pel·lícula, així podem sentir a Jack Nocholson,  Michael Keaton i la imponent Kim Basinger xerrant en temes com The Future, Vicki Waiting, Partyman i BatDance.

Les dues portades de Batman.

Per mi és un molt bon disc, el gran problema és que Prince no l’ha pogut explotar tot el que hagués volgut, ja que els drets de Batman els té Warner i això ha fet que no hagi pogut incloure els temes d’aquest disc en compilacions o en directes, fet que fa anat en detriment de les cançons d’aquest llarga durada.

Us recomano especialment el tema The Future,que va ser un dels singles d’aquest disc a Europa.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Batman, Danny Elfman, Discs, Músics, Prince

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s