Jon Lord D.E.P. Gemini Suite (1971)

Avui m’ha trucat un amic per dir-me que Jon Lord, teclista de Deep Purple, havia mort de càncer de pàncrees als 71 anys. Quan mor algun músic conegut sempre et ve al cap algun amic amb qui compartir la mala notícia, algun amic a qui saps que la notícia li importarà com a tu i entendrà que estiguis una mica afectat.

Avui he cregut oportú homenatjar Jon Lord escoltant el disc que va editar l’any 1971, Gemini Suite, una suite per Orquestra i Grup de Música composada com per encàrrec de la B.B.C. i com a continuació d’un concert que van realitzar amb Deep Purple un parell d’anys abans, Concerto for Group and Orchestra, composat per Malcom Arnold, amb la Royal Philarmonic Orchestra, dirigida pel mateix Arnold.

A diferència del Concerto… aquest disc està composat íntegrament per Jon Lord, i està inspirat en els sis membres de DeepPurple, els temes es diuen Guitar, Piano, Drums, Vocals, Bass Guitar, Organ i va ser tocat en directe pels Deep Purple i la Orchestra of the Light Music Society el 17 de Setembre del 1970. Posteriorment Jon Lord va decidir enregistrar-lo en estudi amb la London Symphony Orchestra i alguns membres dels Purple, tots tret de Ian Gillan i Richie Blackmore, que van ser substituïts per Yvonne Elliman i Tony Ashton a la veu i Albert Lee a la guitarra. És un disc típic de la època, Rock Simfònic i virtuosisme, composicions llargues on els musics poden desenvolupar els seus coneixements sense pressa. A més Jon Lord posa de manifest la seva gran destresa com a compositor, per si algú no se n’havia adonat en els discs dels Purple. Realment sembla una banda sonora, val la pena escoltar-lo, per veure que aquell pelut amb ulleres de sol era un músic enorme. Descansa en pau Jon Lord.

Us passo uns links amb alguns dels temes.

Escolta Piano de Gemini Suite de Jon Lord a GrooveShark

Escolta Vocals de Gemini Suite de Jon Lord a GrooveShark

Anuncis

3 comentaris

Filed under Discs

3 responses to “Jon Lord D.E.P. Gemini Suite (1971)

  1. Sarabande is the second solo album by Jon Lord recorded in 1975 and released in 1976. The Philharmonia Hungaria was directed by Eberhard Schoener. Musicians participated are: Paul Karass – Bass guitar, Mark Nauseef – Percussion, Andy Summers – Guitar, Pete York – Drums

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s