Peter Gabriel: So (1986)

L’altre dia vaig rebre una newsletter de petergabriel.com on deia que el music anglès anunciava una gira (de moment pels USA) per celebrar el 25è aniversari del seu disc més aclamat, el celebèrrim So, i que inclourà molts músics que van intervenir en el disc. Recordo que al disc hi havia  entre d’altres Tony Levin, Manu Katché, David Rhodes o Daniel Lanois com a banda principal, i les preuades col·laboracions de Kate Bush, en el hit-single Don’t Give Up o Youssou N’Dour entre altres grans estrelles. Només que algunes d’elles trepitgin l’escenari per acompanyar l’ex-lider de Genesis ja valdrà la pena anar a veure aquesta sorprenent però desitjada gira. A veure si s’anima i ve a Europa.

L’anunci deia així:

“Peter Announces North American Tour ‘Back To Front’ To Celebrate 25th Anniversary of ‘So’Following a critically acclaimed New Blood tour in 2011 that reignited Peter Gabriel fans across the world by re-imagining his best known songs through stunning orchestral arrangements, Gabriel announced today his return to U.S. stages to celebrate the 25th anniversary of his groundbreaking, iconic album So.Focusing on the entirety of that multi-platinum album, the tour, entitled BACK TO FRONT, will feature Gabriel with many of the members of the original band he toured with 25 years ago and will feature the album’s songs from start to finish plus some of his other biggest hits. ”

Aquest disc va marcar un abans i un després en la carrera de Gabriel, que havia deixat Genesis l’any 1974 per començar una carrera allunyada del progressiu, però sense entrar del tot en el món del pop, tot i que sospito que ell ho volia, però la seva particular manera d’entendre la música no li va permetre.

Venia de fer la banda sonora de Birdy, però abans d’això havia tret quatre discs ben diferents entre ells, i produïts per personatges tan diferents com  Bob Ezrin,  Robert Fripp, o Steve Lillywhite. So el produia Daniel Lanois, amb qui començaria una fructífera col·laboració a partir d’aleshores.

És el primer disc realment comercial de Peter Gabriel i ho aconsegueix sense fer gaires concessions a l’il·lustríssim, segons el meu parer el que fa és continuar oferint bones cançons amb el seu particular so sec, greu i cru, però aquesta vegada aprofita la moda dels videoclips per entrar a casa de la gent, a través de la MTV i els programes musicals destinats a emetre aquest tipus de clips promocionals. Gabriel és intel·ligent i es desmarca de la majoria de videoclips que hi ha al moment. Enllaço uns quants perquè veieu que els clips de Gabriel tenien un toc d’autor que el diferenciava de la resta.

És un disc imprescindible, com tots els de Peter Gabriel fins a Us (1992).

Anuncis

1 comentari

Filed under Peter Gabriel, So

One response to “Peter Gabriel: So (1986)

  1. Fina Sala

    que gran Peter Gabriel despres de veure els videos no m’he pogut resistir a escoltar alguns temes del més genuí Genesis, quina maravella música intemporal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s