Echo and the Bunnymen: Reverberation (1990)

Aquest és un altre d’aquells discs que vaig comprar primer en casset, per més tard fer-li la posada de llarg comprant-lo en vinil. És una tonteria, doncs qualsevol suport és vàlid per escoltar música, però per mi el casset no comptava, encara ara no els dono molta importància, en tinc caixes plenes, que s’estan omplint de pols en un traster. Qualsevol dia d’aquests els faré una ullada i rescataré, n’estic segur, unes quantes joies oblidades.

Aquest disc té una tràgica història darrera i considero que és un miracle que finalment veiés la llum. I és que després d’editar el seu anterior L.P., titulat amb el nom de la banda i editat l’any 1987, i de fer una exitosa gira pels estats units, el cantant de la banda Ian McCulloch, va decidir abandonar els seus companys per començar una carrera en solitari, però el guitarrista Will Sergeant va decidir agafar les regnes de la banda i tirar endavant el grup. Van decidir fer membre fix de la banda al teclista que els acompanyava a les gires, Jake Brockman, i van fitxar a Noel Burke, cantant d’una banda menor anomenada St.Vitus Dance, del que no volien que fos un clon de Ian McCulloch, amb això ja tenien la banda refundada i a punt per treballar nous temes.

La tragèdia, però, va endarrerir l’entrada a l’estudi dels Bunnymen, ja que el bateria Pete de Freitas, va morir en un accident de motocicleta anant cap al primer assaig del que seria el nou disc. Això no va frenar la banda que va substituir-lo per Damon Reece, bateria que després tocaria amb bandes com Spiritualized, Massive Attack i Goldfrapp.

Echo and the Bunnymen Reverberation

Per l’enregistrament del disc Reverberation el productor triat fou l’ínclit Geoff Emerick, l’enginyer assistent de George Martin en les gravacions dels The Beatles, una icona dintre del pop, i la seva mà es nota amb la inclusió d’instruments indis en els arranjaments dels temes del disc, tabla, sitar i altres elements ètnics que donaven aquell toc psicodèlic que la banda volia pel disc, que finalment va editar l’any 1990 el seu segell de sempre, Korova, distribuït per WEA (Warner Elektra Asylum). De fet el segell es va crear per editar els treballs d’Echo and the Bunnymen, tot i que després va editar altres artistes de menys relevància, amb l’excepció dels grans The Residents, dels quals editaven els seus discs al Regne Unit.

Cara 1

  • Gone, Gone, Gone
  • Enlighten Me (Aquest va ser el single. Clica per veure’n el vídeo clip.)
  • Cut & Dried
  • King of Your Castle
  • Devilment

Cara 2

  • Thick Skinned World
  • Freaks Dwell
  • Senseless
  • Flaming Red
  • False Goodbyes

Escolta’l al Grooveshark clicant aquest enllaç.

Reverberation és un disc de pop psicodèlic que continua la línia estilística de la banda i es converteix en un bon successor del seu anterior disc, de fet la guitarra de Sergeant continua identificant la banda i les cançons no difereixen molt de les dels discs anteriors, tot i els canvis forçats en la formació. Jo li veig certa similitud en les formes amb el disc homònim dels The Stone Roses (1989), i tot i no estar considerats una banda del só Madchester, no s’allunya molt de la sonoritat que tenien els Inspiral Carpets o altres bandes que formaren aquesta tendència sonora dels anys vuitanta i principis dels noranta.

Una curiositat.

L’origen del nom de la banda està en els primers concerts que van fer, quan els Bunnymen Ian McCulloch (veu), Les Pattinson (baix) i Will Sergeant (guitarra), encara sense bateria, tocaven als pubs amb l’ajuda d’una caixa de ritmes que anomenaven ECHO.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Damon Reece, Echo and the Bunnymen, Ian McCulloch, Jake Brockman, Les Pattinson, Música, Noel Burke, Reverberation, Will Sergeant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s