Misja Fitzerald Michel: Time of no Reply (2012)

Time of no Reply

Cortesia del Josep Maria Bartumeu, m’ha arribat a les mans el darrer disc de Misja Fitzerald Michel, “…escolta’l, és un bon guitarrista.” m’ha dit. I ho he fet. La sorpresa ha estat en llegir els títols dels temes del disc ja que em resultaven familiars, Pink Moon, Wich Will, River Man, per ser títols de cançons de Nick Drake; i efectivament, així ha estat: es tracta d’un homenatge al malaurat cantautor anglès, malaurat perquè desprès de conèixer la seva vida de mans del seu descubridor, Joe Boyd, en el seu llibre Bicicletas Blancas, creando música en los 60 (Global Rhythm Press, 2007), no es pot parlar de res més que de malaurança. Nick Drake és una mena de Vincent Van Gogh de la música, redescobert mil cops després de la seva mort i alabat per artistes consagrats, quan a la seva època la bipolaritat que patia no el va deixar tirar endavant la seva prometedora carrera, morint per ingesta excessiva d’antidepressius als 26 anys.

Les cançons de Nick Drake ja son de per sí introspectives, intimistes, i fins a cert punt depressives, cal triar molt bé el moment per escoltar Nick Drake. El que fa Misja Fitzgerald Michel és agafar aquest sentiment de nostàlgia que desprenen les cançons de Drake i el passa a les sis cordes de la seva guitarra acústica. Fa els temes instrumentals i només requereix de cantant en un dels temes, Pink Moon, que canta amb cert bon gust la Me’shell Ndegeocello. És un disc que transmet l’essència de Nick Drake.

Pink Moon per Nick Drake

Pink Moon per Misja Fitgerald Michel + Me’shell Ndegeocello

Pel que fa a l’artista, Misja Fitzgerald Michel va neixer l’any 1973 i va estudiar música a Paris i Nova York. Aquest és el seu segon treball després del que va editar l’any 2005 anomenat Encounter, encasellat més en l’avantguarda que no pas aquest segon, que està més dins del terreny del folk, sense perdre l’etiqueta principal del Jazz.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Música, Me'shell Ndegeocello, Misja Fitgerald Michel, Nick Drake, Time of no Reply

2 responses to “Misja Fitzerald Michel: Time of no Reply (2012)

  1. Interessantíssim! Jo sóc molt fan del Nick Drake, m’ho escoltaré amb cura!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s