Lana Del Rey: Born to Die (2012)

Una vegada més els crítics musicals m’han desconcertat. NI TANT, NI TANT POC!!

A finals de l’any passat va aparèixer com un bolet aquesta artista, te la trobaves a tot arreu, anuncis al YouTube, articles en diferents blogs i revistes especialitzades relataven les meravelles d’aquesta nova diva alternativa. Tothom volia apuntar-se el tanto d’haver parlat d’aquesta artista abans que traguès el disc, que havia de ser increïble. Picat per la curiositat vaig escoltar el single Video Games, un molt bon tema, cantat amb una veu molt peculiar que em remetia a una altra època, a finals dels seixanta, on cantants com Nico editaven cançonetes pop amb ànsies de transcendència amb més o menys èxit.

Blue Jeans i Born to Die completaven el trio de singles publicats abans de la sortida del disc, i confirmaven les expectatives creades, però ai las!! El 30 de Gener apareix el disc… amb un total de 15 temes incloent els tres ja esmentats, és a dir, hi ha 12 temes nous que han d’aguantar el nivell inicial i evidentment no ho aconsegueixen; completen un bon disc, però no el converteixen en una obra mestra com crec que esperaven els crítics sense escrúpols que han lapidat aquest primer llarga durada.

NI TANT, NI TANT POC!!!. És un bon disc amb mitja dotzena de bons temes, on la veu de la Lana Del Rey desenvolupa els diferents registres que té, que no són pocs.
Respecte a la producció, hi ha algun però, potser hi ha més electrònica del que caldria, però és molt agradable en el seu conjunt. Amb guitarres tipus James Bond i orquestracions senzilles i efectives, una mica i salvant les distàncies, recorda aquell primer disc dels Portishead, Dummy, aquest sí que és una obra mestra.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Born to Die, Lana Del Rey, Música, Video Games

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s