Boston: Boston (1976)

El primer disc dels Boston va entrar a la història del Rock per la porta gran i té una història al darrere d’aquelles tan típiques de l’american way of life i del Do it yourself.

El protagonista de la història és en Tom Scholz un llicenciat en ingenieria per l’MIT que va construir el seu propi estudi de gravació al soterrani de casa seva. Va fundar la banda l’any 1969 i es van convertir en una banda habitual del circuit semi-professional de Boston, mentre al home-studio enregistraven demos que sempre eren rebutjades per les discogràfiques. Finalment l’any 1975 va aconseguir que la discogràfica Epic fes cas d’aquell particular so, però Scholz pretenia que el treball que ell havia realitzat al seu soterrani fos el que s’edités, fet que va ser rebutjat per la discogràfica. Tossut com una mula, Scholz va convèncer el productor John Boylan per transferir les seves pistes originals a un estudi mòbil per poder-ne fer una remescla i remasterització en un estudi professional; finalment 6 de les cançons que hi ha a l’elapé van ser enregistrades a l’estudi de Scholz, mentre que altres dues van ser enregistrades a Los Àngeles, juntament amb les veus de Brad Delp. També cal destacar que la majoria dels instruments estan tocats per Tom Scholz, guitarra solista i rítmica, guitarra acústica, efectes especials de guitarra, baix, organ, clavinet i percussió, i us puc assegurar que tot ho toca bé: l’organ del tema Foreplay / Long Time és senzillament increïble, sembla ben bé un tema d’Emerson, Lake & Palmer. Cap dels involucrats en el projecte podia pensar que el disc es convertiria en un dels discs més venuts dels anys setanta, aconseguint  17 discs de platí als Estats Units, és a dir 17 milions d’exemplars venuts.

Boston Portada

Tots coneixeu l’himne del disc i de la banda, More than a Feeling, que ha sonat tota la vida a les ràdios d’èxits i continuarà sonant com a cançó imperible que és. El disc és una col·lecció de temes que van en la mateixa direcció, tret d’alguna incursió en el progressiu com la introducció del tema Foreplay / Long Time i d’un blues rock anomenat Smokin’.

Cara 1:

Cara 2:

  • Rock and Roll Band
  • Smokin’
  • Hitch a Ride
  • Something About You
  • Let Me Take You Home Tonight

Escolta el disc a Grooveshark.

Després d’un disc perfecte, Tom Scholz volia tancar-se a l’estudi per enregistrar el segon amb la mateixa parsimònia que li va dedicar al primer, però la discogràfica no el va deixar entretenir-se, i li exigia el disc per l’any següent. Scholz el va acabar a temps, però no va quedar content amb el resultat, tot i que el disc va vendre 7 milions d’exemplars.

Sabeu quan temps va trigar en editar el tercer? Vuit anys, els mateixos que va trigar en treure el quart i el cinquè:

  • Boston (1976)
  • Don’t Look Back (1978)
  • Third Stage (1986)
  • Walk On (1994)
  • Corporate America (2002)

Pel que sembla Tom Scholz necessita períodes de vuit anys per quedar convençut amb el resultat final d’una gravació.

Boston és un disc que cal tenir, jo el vaig comprar de segona mà a la botiga Discos Revolver del carrer Tallers Barcelona. Em va costar 1€, una de les millors inversions que he fet!!

Un euro, eh!!!


Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Boston, Discs, Música

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s