Rod Stewart: Unplugged…and seatted (1993)

Avui fa un any que el meu pare va morir. Amb ell vam passar moltes hores escoltant música i compartint opinions sobre tot tipus d’estils, grups i cançons. Ell em va posar el cuquet de la música a dins i encara el duc. Cada cop que ens vèiem encetàvem un debat musical, ens recomanàvem algun disc i intentàvem sorprendre’ns amb alguna troballa. La darrera d’aquestes vegades va ser a primers d’Octubre del 2010.

Arrel d’un llibre que m’havia recomanat, la autobiografia de Ronnie Wood, jo estava recuperant la discografia dels Faces i vaig redescobrir l’unplugged que havia enregistrat en Rod Stewart l’any 1993 en el qual hi participava el seu company de whisky i carretera Ronnie Wood. Una joia com aquella havia de compartir-la amb ell i sense dubtar-ho vaig comprar dues còpies del disc i li’n vaig regalar una. Aquest va ser el darrer disc que va escoltar, i el va gaudir, ja que me’n va parlar molt durant aquells dies.

De què va el disc?

Es tracta d’un resum de la trajectòria d’en Rod Stewart des que estava amb els Faces fins aquell moment, des de la (sempre discutible) perspectiva d’un unplugged. El disc comença molt convincent, amb temes de la primera època de Stewart en solitari i es va tornant més bluesero fins que al quart tema apareix en Ronnie Wood amb els seus licks característics. Amb Ronnie Wood, sense deixar el blues, repassen grans clàssics com Maggie May, Every Picture tells a Story, així fins que apareix una secció de corda amb la que interpreta les balades tan característiques de la seva discografia, la versió de Curtis Mayfield People get Ready, o Have I told you Lately de l’irlandès Van Morrison. A Rod Stewart se li ha reconegut sempre la seva gran veu però m’agradaria destacar la seva capacitat compositiva, tot i que en els darrers anys s’hagi dedicat gairebé exclusivament a fer discs de versions. Només dient que és el coautor de Maggie May crec que està tot dit, ja que aquesta cançó està considerada pel Rock and Roll Hall of Fame una de les 500 cançons que van donar forma al Rock and Roll. Al final del disc fan un petit homenatge als Faces, tocant Stay with me, un tema composat per ells dos i que surt al disc A Nod is as good as a Wink…to a Blind Horse (1971)

Rod Stewart Unplugged... and Seated

Les cançons del disc.

 1. Hot Legs
 2. Tonight’s the Night
 3. Handbags and Gladrags
 4. Cut across Shorty
 5. Every Picture Tells A Story
 6. Maggie May (mira aquest tema al YouTube)
 7. Reason to Believe
 8. People Get Ready
 9. Have I Told You Lately
 10. Tom Traubert’s Blues (Waltzing Matilda)
 11. The First Cut Is the Deepest
 12. Mandolin Wind
 13. Highgate Shuffle
 14. Stay with Me
 15. Having A Party

Escolta el disc a Grooveshark clicant aquí.

M’agradaria destacar les versions que fa de Tom Traubert’s Blues (Waltzing Matilda) de Tom Waits, i de The first Cut is the Deepest de Cat Stevens (ara Yusuf Islam), totes dues ubicades en el bloc més orquestral del disc, a les quals l’arranjament de corda els dona molta profunditat i les carrega d’emotivitat.

Una anècdota.

Ronnie Wood explica en el seu llibre Memòries d’un Rolling Stone que durant l’enregistrament del disc de Rod Stewart Every Picture tells a Story (1971) ell va tocar el baix i totes les guitarres de la cançó Maggie May.

Aquest llibre és obligatori per a tots els amants del rock i de les historietes dels que van fer gran aquesta música, doncs a les seves pàgines hi apareixen els Who, Eric Clapton, George Harrison, i molts altres interactuant i fent les bestieses més impensables.

Anuncis

1 comentari

Filed under 1993, Pop, rock, Rod Stewart, Ron Wood, Unplugged

One response to “Rod Stewart: Unplugged…and seatted (1993)

 1. Fina Sala

  m’ha agradat recordar a Rod Stewart i donades les circunstancias que expliques també m’ha emocionat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s